Ophaaldienst


 

Onze organisatie zorgt ervoor dat je op geregelde tijdstippen een flyer (zie hieronder) in je brievenbus krijgt. Op de vermelde dag komt onze ophaaldienst de spullen ophalen. Kleef de oranje flyer op een zak of doos en zorg ervoor dat de spullen op het vermelde tijdstip goed zichtbaar op de stoep of aan de deur staan.

Heb je kledij te veel en nog geen flyer ontvangen? Geef ons gewoon een belletje! Bij een verhuis, sterfgeval, lenteschoonmaak… komen we jouw textiel gratis aan huis ophalen. Maak een telefonische afspraak op het nummer 0470352505.

 

Verwerking

Wat gebeurt er vervolgens met de ingezamelde spullen? Nadat we jouw spullen hebben opgepikt, worden ze gesorteerd in centra die erkend zijn door OVAM. Zij zullen bruikbare kleding en textielafval van elkaar scheiden.

De bruikbare kledingstukken komen in binnen- en buitenland bij hulpbehoevenden terecht. Het textielafval wordt opnieuw verwerkt en zal bijvoorbeeld dienst doen als poetsgerei, matrasvulling of isolatiemateriaal. Zo gaat geen enkel stukje stof verloren.

Het geld dat we aan de kledij verdienen, investeren we ten slotte in verschillende goede doelen. Neem eens een kijkje bij onze projecten.

Wij beschikken over de nodige erkenningen en werken bovendien samen met verwerkingsbedrijven die over de nodige milieuvergunningen beschikken.

Erkenningsnummer OVAM: 69569/E/5117

IMG_4560